You are currently viewing Ideer til en uforglemmelig julefrokost

Ideer til en uforglemmelig julefrokost

Der er mange måder at holde fede fester på, også når det gælder en julefrokost. Julefrokosterne er en del af den danske tradition når denne festlige tid på året finder sted. Julefrokoster bliver både afholdt sammen med familien eller vennerne, men også iblandt medarbejderne i forskellige virksomheder.

Måske er det dig som står for at skulle arrangere en julefrokost denne gang, men ikke helt ved hvordan du skal bære dig ad. For som festarrangør, gælder det selvfølgelig om at planlægge en uforglemmelig fest. Læs med her.

Når man holder julefrokoster i Danmark, så bliver der typisk serveret mange klassiske juleretter i forhold til maden. Den tradition kan man med fordel holde fast i når der skal planlægges en julefrokost. Men man kan alligevel gøre festen lidt anderledes end normalt på andre måder. Dette kan du læse mere om i næste afsnit.

Julefrokost som temafest

Når danskerne skal til julefrokost, så er det ikke unormalt at de finder både kjoler og jakkesæt frem, altså det pæne tøj. Men lige præcis dette kan gøres anderledes ved at lave en temafest med udklædning.

En fest kan være enormt underholdende når gæsterne har en sjov udklædning på. Så er der nemlig noget at grine af. Du kan eksempelvis bestemme et tema såsom et landetema eller udklædning med tøj fra en bestemt tidsalder.

Maden

Det er en rigtig god idé at tænke de danske julefrokoster retter ind i planlægningen. Det kan eksempelvis være rugbrød, medister, flæskesteg, fiskefileter osv.

Hvis det skal være budget-venligt kan hver gæst eventuelt tage én eller flere af retterne med hver. Hvis det gerne må være lidt ekstra vagant til den kommende julefrokost, så kan du få en cater eller restaurant til at levere maden. Få gode ideer til julefrokost her, hvis du har behov for mere inspiration.

Den rette underholdning

Musik er vigtigt når man holder en fed fest. Du kan eksempelvis booke en musiker eller et band til at komme og spille, men du skal også tænke over aldersgruppen. Er det den yngre generation du skal holde julefrokost med, så er det måske bedre med en DJ, som kommer og spiller.

Musik kan nemlig få folk op og danse. Og det hører jo til en fed fest at der kan danses igennem på gulvet. Du kan det endnu mere festligt til julefrokosten hvis du også pynter op, både i forhold til jul, men måske også i forhold til dansegulv, altså neonlys, diskokugle eller lignende.